Autor Tema: Регистрација самоградње  (Pročitano 539 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zox

  • NF clan
  • *
Регистрација самоградње
« poslato: 17. Januar. 2018. / 16:23:02 »
Распитао сам се данас у капетанији Апатин око регистрације самоградње.

1. Потребно је приложити техничку документацију о техничким карактеристикама будућег пловила, материјала за градњу, снагу мотора итд. Не мора бити оверен од неког инжињера, нити мора да га гради регистровани привредни субјект коме је то делатност.

2. Када се преда тех. документација, капетанија у року од 8 дана (ваљда сам запамтио временски интервал) прегледаће документацију и ако је све у реду, прелази се на следећу фазу. Ако техничка документација није по пропису или неки од параметара не одговара прописима, назначиће шта је спорно и вратиће документацију на дораду тј. измене. Ово се односи на дебљину лима, да ли ће мотор уграђен у чамац бити довољне снаге да безбедно погони пловило, истиснина, и сви други подаци.

3. Следећа фаза је подељена на пловила до 8 метара и преко те дужине.
    - за пловила до 8 метара дужине  (ваљда сам запамтио дужину) капетанија излази на лице места где се градња обавља и то пре започетих радова како би проверила материјал за градњу. Потребно је имати целукупан материјал за труп било да је лим, дрво или неки други материјал. Следећи излазак је кад се чамац заврши.

    - за пловила преко 8 метара капетанија излази 5 пута. Први пут да установи да ли градитељ поседује сав материјал за градњу, а после тога у фазама. Е, те фазе нисам запамтио. Углавном како се завршавају фазе, тако се благовремено позове капетанија да извши преглед.

То је то.

Van mreže Zox

  • NF clan
  • *
Odg: Регистрација самоградње
« Odgovor #1 poslato: 17. Januar. 2018. / 19:52:24 »
Заборавио сам напоменути да се уз приказани материјал за градњу не мора имати рачун о куповини, јер то је како кажу -самоградња. Тако да они који имају материјал и стоји им по радионицама или гаражама, могу увек употребити без обзира кад су га набавили.

 

NF servisi

Plovila članova foruma

Vodostaj

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

 
Tehnonautika