Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Vesti i priče sa reke / Odg: Naši štićenici
« Poslednja poruka - zorter poslato juče u 19:56:21 »
Jos uvek su s nama, ali samo "deca". Majka je otišla svojim putem.
Nije ni čudo, kad zna da su "deca" ostala na sigurnom. Da ima ko da brine o njima.
2
Dnevni krstaši / Odg: Camac je napokon stigao do Grcke!
« Poslednja poruka - sceka poslato 15. Avgust. 2018. / 14:44:10 »
Evo izveštaja sa treće godine držanja čamca u Grčkoj (Sithoniji).

Kao što su drugi već pisali ovo leto je bilo zaista sve ali ne kao i ranija što se vremena tiče. Relativno malo sam plovio (oko 180km i oko 14 izlazaka na vodu) i to sve uglavnom u lokalu (okolne plaže i uvale) jer se vreme menjalo zaista često!

Naučio sam jednu važnu stvar koju sam doduše znao ali joj nikad nisam posvećivao posebnu pažnju. O čemu se radi: ja imam propeler od inox-a i ti se propeleri uglavnom ne tretiraju sa anti-alginom. Kada sam došao do čamca prvi put u sezoni da bi plovio pregledao sam čamac i video da je anti-algin na samom čamcu odličan i da nema nikakvih algi ili nečeg drugo. Propeler sam pogledao i onako na prvi pogled mi se učinio da je OK. Kada smo zaplovili i kada sam dodao gas motor je postigao 3,000 obrtaja i dalje ni makac, čamac ore vodu i nemože da izglisira! Motor radi odlično, sve funkcioniše ali od glisiranja ni čuti! Kada sam pozvao čoveka koji mi je radio čamac i pripremao ga za sezonu (grk) on mi je odma rekao očisti propeler. Na to sam ja mislio ma dobro možda će biti malo bolje ali to nije sigurno razlog. Kada sam zaronio p pregledao propeler video sam da su se na njemu nahvatale sitne školjke (male, možda par milimetara prečnika i debljine) koje su tvrde kao kamen i koje se skoro ne vide dok se ne približiš (možda ni moje oči nisu kao što su bile doduše). Sutradan sam otišao na pumpu i pitao čovena da li ima metalnu četku za roštilj a on me je odmah pitao jer za propeler (znači znaju za štos!!!) i nakon par sati ozbiljnog čišćenja propelera u vodi, čamac je poleteo!!! Nadam se da će ovo iskustvo nekome pomoći!!!

Oko zakona i propisa za čamce u Grčkoj je već pisano u drugim temama pa se ne bih ponavljao. Ostalih problema nisam imao.

Za kraj evo i par slika:
3
Zakoni i propisi / Odg: ЗАКОН ЗА ПЛОВИЛА ЗА РЕКРЕАЦИЈУ -ГРЧКА
« Poslednja poruka - neptun poslato 13. Avgust. 2018. / 12:07:49 »
To je verovatno novo,ja sam u tom ormosu proveo dosta vremena,ali nikad nisam video policiju.inace mislim da nije bas da policija ne postoji na sitoniji.uranopolis sigurno ima neku policiju na vodi,ne znam i ko cuva svetu goru,tu sigurno ima vise plovila.neo mudanja isto garant ima policijski camac.to je sve za brzi camac blizu.on za pre podne obidje celu sitoniju.
Sto se mene tice nije ni lose da ima policija,samo da ostane kao do sada,da nikoga ne dira ko ne pravi probleme.tamo oko diaporosa,gde najvise ljudi iz srbije dolazi sa plovilima je postala guzva velika.jedrilice na sidru,velike jahte,brzi veliki gumenjaci sa kabinama ili samo tendama,stotine camaca koji se iznajmljuju,skijasi na vodi skuteri,veslaci...
Ima i dalje mesta ali nije bas komotno.nocu plove gliseri stalno.
Najopasniji su ovi sto iznajme camac,a nikad ranije nisu usli u neko plovilo.bas cvikam od njih.plasim se da mi se ne zakace za sidrenjak, najgore kad ujutru dok kuvam kafu punom brzinom prodju pored broda na sidru,na dva tri metra.valjda misle da je to automobil.
Bas sam posmatrao kako kad je lepo vreme postane guzva i pravo je cudo da se ne desavaju nesrece.al kad se desi,morace neko da zavede malo red.
4
Zakoni i propisi / Odg: ЗАКОН ЗА ПЛОВИЛА ЗА РЕКРЕАЦИЈУ -ГРЧКА
« Poslednja poruka - sceka poslato 12. Avgust. 2018. / 21:16:56 »
Proverio sam, to je policijski (obalska straza) iz Ormos Panagiasa i on zna da ponekad kontrolise ali u Kalamiciju je bio verovatno samo turisticki!

 juhgfd
5
Zakoni i propisi / Odg: ЗАКОН ЗА ПЛОВИЛА ЗА РЕКРЕАЦИЈУ -ГРЧКА
« Poslednja poruka - sceka poslato 12. Avgust. 2018. / 00:20:52 »
Jos vece iznenadjenje. Ja ih nikada nisam video u okolini Neosa!

 zhgvfcd
7
Zakoni i propisi / Odg: ЗАКОН ЗА ПЛОВИЛА ЗА РЕКРЕАЦИЈУ -ГРЧКА
« Poslednja poruka - sceka poslato 11. Avgust. 2018. / 21:10:54 »
To se zove iznenadjenje!  dcfvb
8
Zakoni i propisi / Odg: ЗАКОН ЗА ПЛОВИЛА ЗА РЕКРЕАЦИЈУ -ГРЧКА
« Poslednja poruka - neptun poslato 11. Avgust. 2018. / 10:11:38 »
Video sam kod vurvurua,gde je sad bas guzva sa plovilima,policiju kako redom zaustavlja na vodi.policijski veliki gumenjak.tu nisam nikad ranije vidjao policiju,osim jednom pre par godina kad je bila neka nesreca sa skuterom...
Ocigledno da ima neki policijski camac koji se tu pojavljuje.kako sam slican ranije vidjao na amuljaniju.
9
Zakoni i propisi / Odg: ЗАКОН ЗА ПЛОВИЛА ЗА РЕКРЕАЦИЈУ -ГРЧКА
« Poslednja poruka - sceka poslato 11. Avgust. 2018. / 07:17:50 »
@ Neptune gde je bila policija? Ja sam cuo da su neke kontrolisali u marini Nikiti (na ulazu ili izlazu) i to sto su ih zvali sa kopna da pridju (policija bez camca).

 juhgfd
10
Zakoni i propisi / Odg: ЗАКОН ЗА ПЛОВИЛА ЗА РЕКРЕАЦИЈУ -ГРЧКА
« Poslednja poruka - neptun poslato 11. Avgust. 2018. / 00:57:33 »
Tako je, do 7 nema problema.provereno, kontrolisala me policija pre par godina,a i drugar isao prosle godine da se raspita u policiji i isto mu rekli do 7 m nista ne treba.sad od 7,1 se ulazi u prvu kategoriju gde je potrebna vinjeta,ali sto kazete ,verujem da bi do 8 moglo da se provuce ako je brod dosao na prikolici,ali ako se uplovljava,mislim da nece proci.
Inace ove godine sam video na sitoniji policiju,ide i zaustavlja redom,to ranije nisam vidjao.
Stranice: [1] 2 3 4 5 ... 10

NF servisi

Plovila članova foruma

Vodostaj

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

 
Tehnonautika