Autor Tema: Prodajem alternator 12V/75A Delco Remy P/N:1117242 (negative GND)  (Pročitano 1058 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nidza

  • NF clan
  • *
  • Brod tip: Bora 3
  • Dužina: 9m
Prodajem alternator 12V/75A Delco Remy P/N:1117242 (negative GND)
« poslato: 21. Decembar. 2015. / 22:24:40 »
  U pitanju je robusni industrijski alternator. Nikada nije koriscen. Zastareo je tip tj imaju dve nove generacije posle njega (mozete po serijskom broju naci sve podatke na site-u proizvodjaca). Stajao mi je od kad ikad u garazi na suvom mestu i jedino je prasnjav bio. Ima i originalne papire na klemama sa natpisima. U toku restauracije sam bas racunao da ga upotrebim umesto starog, ali je prevelikih dimenzija tj udara mi po duzini u usisnu granu tako da meni ne odgovara, a nemam drugu namenu za njega. Dok nisam znao da je preveliki, testirao sam ga za svaki slucaj jer je dugo stajao i besprekorno funkcionise. Sto se tice delova, ako mislite da bi to bio problem u buducnosti (cetkice, diode, regulator), za sve ikada proizvedene Delco Remy alternatore mozete naci delove i to bar na dva mesta u Beogradu - Grucom Novi Beograd (Grubac - Lestane) i Mica elektro servis u Dimitrija Tucovica. Zapravo, ja sam popravio svoj jos stariji (manji) Delco Remy alternator od 55A P/N:1100071 na kome sam morao promeniti cetkice, a koje sam nabavio u pomenutim radnjama/servisima tako da delovi nisu problem. Pored toga, ovaj alternator je robusniji od onih repariranih koji se danas prodaju na nasem trzistu (a sa razlogom su i 2-3 puta jeftiniji od Delco Remy-a). Na slici je prikazan alternator, ali remenica ne ide uz njega, remenica je sa mog starog alternatora koja mi je samo posluzila da testiram alternator (a mogao sam vala paucinu obrisati, ali nisam tada znao da cu slike koristiti za prodaju). Matica koja drzi remenicu pripada alternatoru. Remenicu svakako morate dimenzionisati prema broju okretaja vaseg motora. Nacin montaze: J180 hinge (google).
 
  Cena 70eur (sto je ispod svake cene, ali ja nemam drugu namenu za njega i zelim da ga se resim, iako bih najvise voleo da je zavrsio na mom camcu).
 
  Ako ne treba vama, ali znate nekoga kome treba, prosledite informaciju -  hvala. Racunam da mozda treba nekom od nauticara jer nas je vecina na 12V, a kamioni su odavno na 24V, ovakvi su se koristili npr na kamionima dizalicama koji su nekad bili na 12V.

  Slika 1: To je ono sto dobijete - originalne etikete sa zastitom na prikljuccima, papir sa upozorenjem preko ventilatora (vidi se samo braon cosak od tog papira/etikete), okrugli zastitni kartoncic preko osovine i preko njega matica koja drzi remenicu (p.s. obrisao sam paucinu)
  Slika 2: Serijski podaci i specifikacija - 12V, negativna masa, 75A, sa regulatorom u sebi (ne zamerite, ali ne ide mi se po fotoapart i u garazu za bolju sliku, vidi se ovde sve sto treba)
  Slika 3: Ovo je slika pred test, pomenuh negde u testu tu remenicu, dakle ona ne ide uz alernator.

 

NF servisi

Plovila članova foruma

Vodostaj

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

 
Tehnonautika