Forum > Sam svoj majstor

Video nadzor - (home made)

(1/1)

zorter:
Ko ima WiFi konekciju na svom vezu ili marini, veoma lako moze da sebi obezbedi besplatan video nadzor svog plovila.

Jedini uslov je da obezbedite vodonepropusnu kutiju sa staklenim otvorom u koju mozete da dovedete mrezni napon (220V). U nju smestite telefon sa prednjom kamerom na kom ste prethodno instalirali program sa Google play-a koji podrzava video poziv. Na primer, Skype, mada ima i drugih koji imaju istu funkciju.

U podesavanjima na tom programu postavite automatski odgovor na poziv (omoguciti ovu opciju). U telefon ubacite novu SIM karticu (najjeftiniju opciju pripejd ili postpejd). Otvorite nov nalog na Skype-u. U kutiji ukljucite punjac na mrezni napon, prikljucite telefon na punjac i postavite ga tako da ekran i prednja kamera "gledaju" na vas camac. Preko ekrana zalepite neku neprovidnu foliju kako biste obezbedili da se ne vidi paljenje ekrana kad pozovete taj broj.

Sa vaseg telefona (koji takodje mora imati prednju kameru kako bi se omogucila dvostrana video veza) pozovete broj telefona sa marine i u roku od nekoliko sekundi vidite ono sto "vidi" vasa kamera na telefonu. Ako postoji javna rasveta ili bilo koji oblik osvetljenja na vezu vaseg plovila, mozete i nocu pratiti sta se desava oko vaseg plovila.

Ovo je moguce izvesti bilo gde, gde mozete obezbediti napajanje telefona. Ako nemate mrezni napon, to je moguce i sa akumulatorom od kola (moze i stari koji ne moze da se koristi za auto). Ako nemate WiFi konekciju mozete sve pratiti i preko SIM kartice (uz minuimalne troskove koji cesto ulaze u pretplatu).

Evo kako to izgleda....

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju