Forum > Opasnost na vodi

Upozorenje - moguc los benzin

(1/1)

sceka:
Ne zelim da sirim neproverene veti i traceve ali bih voleo da se javi jos neko ko je mozda imao slican problem!

Danas sam krenuo na voznju i negde ispred Gazele mi se ukljucio zvucni alarm na motoru. Svi pokazivaci su pokazivali normalno stanje, proverio sam nivoe ulja i sve je naizgled u redu. Na jedvite jade sam se dovukao nazad do marine (vise od pola puta su me slepovali) jer kada se alarm ukljuci motor ostane bez snage (motor je Mercruser 5.0 MPI).

U marini je dosao moj drugar (inace specijalista za motore, skutere, ...) i rekao mi da mi je najverovatnije otisla pumpa za gorivo jer ispusta veoma cudne zvuke. E sad ide zanimljiv deo: Pitao me je gde sam tocio gorivo i rekao sam mu da sam zadnje gorivo sipao pre 7 dana na pumpi kod Brodotehnike. Odgovor je bio: pa sto mi to odmah nisi rekao jer u zadnjih 10-ak dan sam imao vise od 10 camaca sa istim problemima i svi su tamo sipali gorivo!!!!

Da ne bi ispalo da sirim lazne i neproverene vesti, u Ponedeljak ce doci majstor sa svim alatima i izvrsice proveru mog motora i pumpe za gorivo, koju sam uzgred promenio i stavio novu nedavno, pa cu vas dtaljnije obavestiti sta je bilo!

 juhgfd

sceka:
Motor popravljen!  hgbvc (nadam se!!!)

Evo šta je bilo: Benzin je bio jako lošeg kvaliteta, motor je loše primao gas i pumpa za gorivo je ispuštala čudne zvuke. Ispražnjen je rezervoar  zhgfvcdxs promenjeni filteri za gorivo i sipan nov benzin. Motor lepo prima gas a zvuk pumpe se vratio u normalu.

E da je tu kraj muka: zvučni signal i prelazak motora u tzv. Guardian režim (ograničenje broja obrtaja na 1000 RPM) je bio zbog neispravnog davača pritiska ulja u kompjuter pa je iako na pokazivaču pritiska ulja je sve u redu, kompjuter imao podatak da je pritisak 0bar on je signalizirao grešku i prelazio u Guardian mode!  uygjnh Zašto je davač pritiska umro na to odgovor može da da samo onaj inženjer odozgo!

Ukupnu cenu ove epizode još neznam ali samo bačeni benzin (oko 60l) mi je dosta da   sgjsfh

 juhgfd

zorter:
Strasno je sta nam prodaju pod imenom BMB95. sgjsfh

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju