Forum > Opasnost na vodi

Oprez pri plovidbi u okolini Pancevackog mosta

(1/1)

Dule:
Ukoliko ovih dana plovite u okolini Pancevackog mosta trebalo bi da znate da je bova na levoj obali nizvodno od mosta uklonjena pre par dana. Tu je onaj plicak isod Renata.
Svi znaju da je tu plicak ali opasnost je veca od nasukavanja.
Tu je potopljena barza.
Evo obavestenja Plovputa:"28.10.2015.
Obaveštavaju se sva rečna brodarstva, zapovednici brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni organi i organizacije, marine i nautički klubovi i ostali učesnici u plovidbi, o sledećem:


Privremeno su uklonjene dve bove za obeležavanje opasnih mesta i prepreka , tip 1.Đ, (Oznaka po CEVNI „1 F” ) na rkm. 1165+650, uz desnu obalu reke Dunav, van plovnog puta, nizvodno od Pančevačkog mosta i zvaničnog sidrišta (km. 1165+800 do 1166+300), gde se nalazi lokacija potoplјene potisnice „71161“, vlasništvo „Dunav grupe agregati“ iz Novog Sada."


Treba koristiti plovni put za plovidbu u ovom delu.


Dule:
Da li neko zna gde je tacno ta potopljena barza?

Mezija:
Otprilike 300 m nizvodno od Pancevackog mosta i 50 od obale , uz desnu obalu je barza koja se prevrnula na bok , po ovom vodostaju se nevidi.
Verovatno da je obavestenje o tome mada na prilozenoj mapi pise Krnjaca , koja je na levoj obali.

Dule:
Za tu baržu nisam znao. Znam onu iznad mosta uz levu obalu koja se vidi pri jako niskom vodostaju. Doduše, uglavnom  plovim levom obalom kad idem uzvodno a sredinom kad plovimo nizvodno. Desna obala me ne interesuje jer je tu sidrište.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju