Forum > Ribe naĊĦih reka

Ukus riba ( znano i neznano )

(1/1)

moma seva:
*

Dobar vam dan zelim gospodo Forumasi ! jhgf

   lkjhgfgfd Danas sam se setio jednog susreta sa Profesorom Bozom iz Francuske ulice na Zilavoj Adi i nekih detalja u spremanju riblje supe. Pa se setih da su nasi pecarosi i sa njma i nauticari preokupirani pecanjem tj. ribolovom i to samo : soma, sarana, smudja, eventualno i kamenjara. Zatim stuke i ostale bele ribe, a niko ne pominje da peca, ili da je upecao ili mrezom ulovio : prugastog balavca, mrenu, bandara, grgeca, a po najmanje vretenara malog ili velikog sve jedno ! A da li ste probali supu ili corbu od tih "nezeljenih" riba ? Mnogo su ukusnije od recimo soma ili sarana. Verujte mi ! rfcdvb

A nezeljene su samo zato sto balavca niko ne zeli da drzi u ruci ( a moze da se odere )! Kod grgeca, bandara ili mrene, tesko se skidaju krljusti ( a kada ih usolite i posle sat vremena krljusti se skidaju same !! ). A meso ... ? Meso im je u klasi smudja, ako ne i ukusnije kod malih komada ! Itd - itd ! Probajte ... !

Pozdrav Moma Stosic  jhgf frdxs

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju