Forum > Sam svoj majstor

Izduv za webasto

(1/5) > >>

Dule:
Kako je najbolje rešiti izduv za webasto na plastičnom koritu?
Ja sam stavio metalni izduv za brodski motor i kroz njega provukao cev auspuha webasto uredjaja. Ok je, ne greje oplatu ali to nije trajno rešenje.

zorter:
Zasto ne bi bilo trajno resenje? Pa tu ti izlaze izduvni gasovi od motora, sto ne bi i od webastera. Po meni je bolje to nego busiti nove rupe na camcu. Pa jos moras i termicki izolovati prsten oko otvora.

Dule:
Termički sam izolovao samu cev auspuha koja ulazi u otvor. Otvor je duplo širi od cevi. I to je poseban otvor. Ne može na motor jer je pritisak izduvnih gasova iz motora mnogo veći od pritiska izduvnih gasova iz webasto uredjaja. Gasovi bi se vraćali i gasili webastno.
Potpuno nezavistan sistem.
Verovatno je neko rešavao taj problem...

zorter:
Ako postavis pod ostrim uglom u odnosu na motor i iza lonca auspuha nema sanse da ce gasove vracate vec ce izazvati vakuum i povuci gasove iz webasta.

Misha D:
posebna cev i otvor je kod mene fabricki, ali isto je bitna i usisna cev. Uglavnom uzima se hladan vazduh iz potpalublja, tj.masinskog prostora. Zato dole mora sve biti cisto, bez kapi prosute nafte, ulja ili ne dihtovanja fekalnog tanka jer ce se tada pojaviti ti isti mirisi u kabinama.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju