Autor Tema: Reka Cano Cristales  (Pročitano 1392 puta)

0 člana i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sceka

  • NF tim
  • *
    • GORO 3
  • Brod tip: Glastron GS249
  • Dužina: 7,6 m
  • Lokacija: Marina GOGA
  • Marina: Marina Porto Carras
  • Osp: UMČ
Reka Cano Cristales
« poslato: 13. Novembar. 2013. / 11:02:58 »
Preuzeta reportaža o jednoj od najlepših reka na svetu.

Da ste li ikada poželeli da zakoračite u pravu impresionističku sliku?

U Kolumbiji je to moguće! I to ako posetite neobičnu reku prepunu živih boja, za koju kažu da je jedna od najlepših reka na svetu. Pet boja koje obeležavaju ovu reku čine je svetski poznatom, i brojni ljudi je opisuju kao reku koja je pobegla iz raja.

Reka pet boja

Reka Cano Cristales prepuna je boja zbog algi i mahovina koje u njoj rastu. Boja reke zavisi og godišnjeg doba i količine vode. U kišnoj sezoni je reka brza i duboka, i biljke u njoj ne dobijaju dovoljnu količinu svetla. U vreme suše nema dovoljno vode za njihov život.

Stoga se veći deo godine Cano Cristales ne razlikuje od drugih reka. Bistra voda tada teče u brojnim brzacima i pada u većim i manjim slapovima iznad kamenja prekrivenog tako običnom i dosadnom zelenom mahovinom.

Ali u prelaznom razdoblju između kišne i sušne sezone nivo vode u reci postaje dovoljan da brojne vrste algi procvetaju u spektakularnim bojama. U reci tada možete naći pravu eksploziju hiljada nijansi žute, crvene, zelene, plave i crne boje. Ovaj spektakl traje nekoliko nedelja, od septembra do novembra.

Najlepša reka na svetu duga je nešto manje od 100 kilometara i široka 20-tak matara. Smestila se na planini Macarena (Nacionalni park Serrania de la Macarena). Najbliži grad je La Macarena do kojeg možete doći avionom u organizaciji brojnih kolumbijskih turističkih agencija. Iz grada se organizovano u turističkoj grupi kreće do reke.

Ova je destinacija na top listi odredišta svih zaljubljenika u čarobnu prirodu. Najživopisniji deo reke pet boja nalazi se u divljini džungle i do njega ne vodi put. Avanturisti će naći svoj put peške ili jašući na konju ili magarcu, što celu ovu avanturu čini dodatno uzbudljivom. 

NF servisi

Plovila članova foruma

Vodostaj

Video

NF linkovi

Dunav - marine i pristani

Sava - marine i pristani

Prijatelji foruma

 
Tehnonautika